Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 3300 – 4020
Werkgever: NLwerkt
Adres: Amsterdam
Regio: Noord-Holland
Plaats: Amsterdam
Land: NL
 

Over de functie

Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie/recruitment @ KNAW Amsterdam

In deze functie houd jij je grotendeels bezig met arbeidsmarktcommunicatie en employer branding, je gaat hiermee zelf aan de slag en je ondersteunt daarnaast P&O-adviseurs van de instituten bij de campagnes (zoals doelgroepgerichte activiteiten als meets & greets en banenmarkten). Zo ben je dé verbindende factor en specialist op deze vakgebieden.

 • Je ontwikkelt het arbeidsmarktcommunicatieplan in alle facetten, van strategie en doelstellingen tot activiteitenkalender. Zowel voor onze employer branding, alsook voor de doelgroepgerichte communicatie en jobmarketing;
 • Je neemt deel aan de nog op te richten taskforce Arbeidsmarktcommunicatie waarin het strategisch kader en doelen helder worden gemaakt en een plan van aanpak wordt vastgesteld.

 • Je zorgt voor de aansluiting van de arbeidsmarktcommunicatie op de arbeidsmarktstrategie en toetst hierop jouw visie en plannen, om zo een breed draagvlak binnen de organisatie te verkrijgen en te behouden;
 • Je kunt in de dynamiek van 12 instituten in korte tijd een netwerk opbouwen;
 • Je onderhoudt lokaal en regionaal, actief de contacten met de business, leveranciers en andere spelers uit de markt, zodat je weet wat er binnen de organisatie en op de arbeidsmarkt speelt;
 • Je betrekt de afdeling Communicatie en P&O-adviseurs van de instituten, toetst ook daar jouw visie en plannen en laat hen actief meedenken;
 • Je informeert de stakeholders met vaste regelmaat.
 • Je beheert, onderhoudt en optimaliseert de LinkedIn Carrierepagina. Samen met je P&O collega’s bepaal je hoe het werkgeversmerk van de KNAW op LinkedIn wordt gepositioneerd.

Wat we bieden

 • Contractsoort: Deta / ZZP
 • Parttime & Fulltime : 23 tot 38 uur
 • Contractduur: 10 maanden

 • CV eisen: Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
 • De gesprekken zijn gepland op woensdag 16 augustus 2023 van 13:00 uur tot 16:00 uur.
 • De KNAW kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
 • Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten.

Functie-eisen

Vereisten / knock-outcriteria

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met arbeidsmarkcommunicatie;

3. Aantoonbare affiniteit met Employer Branding en/of HR;

4. Aantoonbare werkervaring met het publiceren van online content;

Gunningscriteria (weging)

5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met arbeidsmarktcommunicatie, contentcreatie en recruitmentmarketing, op strategisch, tactisch en operationeel niveau ;

6. Uiterlijk beschikbaar per maandag 4 september voor minimaal 23 uur per week

7. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van marketing en of communicatie (10 punten).

Competenties

 • Creativiteit en innoverend vermogen;
 • Initiatiefrijk;
 • Energie;
 • Organisatie sensitiviteit;
 • Sterk analytisch vermogen.

Over het bedrijf

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Zie voor meer informatie www.knaw.nl.

Jouw inzet is nodig om te laten zien dat de KNAW een werkgever is voor iedereen, zowel voor wetenschappelijke onderzoeksfuncties als voor medewerkers die het wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken of ondersteunend zijn aan de andere kerntaken van de KNAW. Met jouw expertise op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie wordt de KNAW voor alle doelgroepen, nationaal en internationaal, nog meer zichtbaar als een werkgever die te veel te bieden heeft.

De arbeidsmarkt is uitdagend en de KNAW groeit: recruitment verdient dus alle aandacht.

We zetten arbeidsmarktcommunicatie in om te laten zien wat we doen als werkgever. De KNAW is een organisatie waar meer dan 1400 mensen werken met een grote diversiteit aan rollen en achtergronden. Als adviseur arbeidsmarkcommunicatie ga je een brede arbeidsmarktstrategie ontwikkelen voor de komende jaren om ons verder te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Dit doe je voor zowel de onderzoeksinstituten als voor het Bureau.

Het team

Je komt te werken op de afdeling P&O en de afdeling Communicatie. De afdeling P&O van het Bureau van de KNAW telt ca. 15 medewerkers. Wij zijn experts en adviseurs voor alle P&O-vraagstukken binnen de hele KNAW, of het nu gaat om beleid, arbeidsvoorwaarden, arbeidsrechtelijke vraagstukken, gezond en veilig werken, recruitment of ontwikkeling. Wij adviseren, voeren uit en bieden op maat oplossingen. Je werkt nauw samen en stemt inhoudelijk nauw af met de collega’s bij beide afdelingen.

Je bent het aanspreekpunt en de adviseur voor de instituutsorganisatie (12 onderzoeksinstituten verspreid over 5 steden in Nederland) in de volle breedte van het aandachtsgebied. Met vaste regelmaat informeer je het hoofd P&O en hoofd Communicatie over de voortgang. Daarnaast werk je nauw samen met een P&O-collega die jou ondersteunt in de uitvoering.

Trefwoorden:

,