Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 2034 – 3842
Werkgever: Zuijdher
Adres: Noord Brabant, 5751 BE
Regio: Deurne
Plaats: Vlierden
Postcode: 5751BE
Land: NL
 

Over de functie

In de gemeenteraad van Deurne zitten 7 politieke partijen, met in totaal 23 leden. Jouw belangrijkste taak is om, samen met de griffier, de gemeenteraad te ondersteunen, informeren en adviseren. Daarnaast ben je ook de schakel tussen gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris en de organisatie. In overleg bekijken we of er ruimte is om actief te zijn als commissiegriffier waarbij je een of twee raadscommissies ondersteunt. Als medewerker griffie val je onder de eindverantwoordelijkheid van de raadsgriffier.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt bij besluitvorming en bestuurlijke processen.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van de conceptagenda’s van raad en commissies.
 • Je beheert de centrale raadsagenda en de algemene griffiemailbox.
 • Je bent verantwoordelijk voor en bewaakt de logistieke procesgang van de raad, binnen het zaaksysteem OneGov.
 • Je beheert het raadsinformatiesysteem iBabs.
 • Je bent het facilitaire en administratieve aanspreekpunt voor de (leden van de) raad, het college en de gemeentelijk organisatie.
 • Je organiseert raadsactiviteiten.
 • Je coördineert de administratieve werkzaamheden binnen de griffie, je ziet verbeteringen, doet verbetervoorstellen en voert deze na overleg door.
 • Als commissiegriffier ben je aanwezig bij de commissievergadering en zorg je voor de voorbereiding, begeleiding en nazorg van de vergaderingen. Daarnaast adviseer je en ondersteun je de voorzitter.

Over het bedrijf

In het hart van De Peel ligt de gemeente Deurne. Deurne is een bruisende gemeente met een sterke centrale kern, goede ‘stadse’ voorzieningen en verbindingen. Gemeente Deurne is gelegen in een gevarieerd landelijk gebied met veel natuur, landbouw en veeteelt. De levendige kerkdorpen hebben een rijk verenigingsleven en een sterke gemeenschapszin. Bij Deurne past het “tuinpad van mijn vader” en tegelijkertijd het onderdeel zijn van Brainport Eindhoven en Greenport.

Wat wij vragen

Heb jij interesse in de politiek en vind jij het interessant hoe het er bij een gemeente aan toe gaat? Dan is de functie van medewerker griffie iets voor jou! Je bent sociaal en communicatief sterk, want binnen jouw functie heb je veel contact met raadsleden, collega’s, inwoners en belanghebbenden. Het kan zijn dat je in je werk te maken krijgt met tegengestelde belangen, maar jij als medewerker griffie zal hier geen waardeoordeel aan koppelen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je kunt optreden als een neutraal adviseur, zonder eigen politieke voorkeur. Ook ben je integer, flexibel, zelfstandig en organisatorisch vaardig. Je hebt er geen bezwaar tegen dat de werkzaamheden deels in de avonduren plaatsvinden. Thuiswerken behoort deels tot de mogelijkheden. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is voor deze functie erg belangrijk.

Wat wij bieden

 • De mogelijkheid om parttime aan de slag te gaan (24/32 uur per week)
 • Een uitdagende functie binnen een team dat volop in ontwikkeling is
 • Een mooi salaris (Functieschaal 8)
 • Nog veel meer secundaire arbeidsvoorwaarden!

Trefwoorden:

,