Log In

QR Code

Leave Your Review

Share This Page

Geolocating...

Directions

APV-vergunningverlener

Omschrijving

Over de functie

Vanwege de lokale uitdagingen organiseert de gemeente toezicht en handhaving dichtbij; in en voor Horst aan de Maas. Het team verleent APV-vergunningen, houdt toezicht (bouwen, milieu, leefbaarheid en veiligheid) en zorgt voor de juridische handhaving. De beleidsprioriteiten zijn ondermijnende criminaliteit, intensieve veehouderij, landschappelijke inpassingen en de huisvesting van internationale werknemers. Voor het onderdeel APV-vergunningverlening zoeken zij tijdelijk extra ondersteuning. Een van de collega’s is tijdelijk beperkt inzetbaar terwijl het evenementenseizoen voor de deur staat en ze een grote opgave hebben ten aanzien van het verlenen van exploitatievergunningen. Als medewerker APV/Bijzondere Wetten handel je aanvragen zelfstandig af en stem je, indien nodig, af met collega’s van binnen en buiten het team. Je onderhoudt zelfstandig contact met aanvragers en adviseurs. Puntsgewijs:

 • Je handelt aanvragen op het gebied van de APV en Bijzondere Wetten af, van vooroverleg tot en met vergunning en coördineert processen (evenementenvergunningen, alcoholwetvergunning, exploitatievergunningen, markten standplaatsen en kermissen)
 • Je bent aanspreekpunt voor interne- en externe partijen; daarbij stem je zowel met in- als externe collega’s van andere teams af en adviseurs van diverse (hulp)diensten zoals politie, brandweer en GHOR
 • Je behandelt Wabo-aanvragen met betrekking tot het verlenen van vergunningen voor inritten en het kappen van bomen
 • Je levert proactief bijdrage aan verbetering van de kwaliteit van werkprocessen en producten van het team op gebied van vergunningverlening APV en bijzondere wetten en aan de implementatie van nieuwe ontwikkelingen binnen je werkterrein, nieuwe beleid en processen.

Over het bedrijf

In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en bijna 42.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness, toerisme en recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. De gemeente kent een actief verenigingsleven met veel vrijwilligers. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas!

Functie eisen

 • We zijn op zoek naar iemand met een aantal jaar relevante werkervaring binnen het vakgebied APV
 • Daarnaast ben je bekend met de Algemene Wet Bestuursrecht en de Wet Bibob
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je bent servicegericht en praktisch ingesteld

Wat wij bieden

 • Een leuke, tijdelijke functie voor 18 tot 24 uur per week (werkdagen in overleg) tot en met in ieder geval juli (wellicht langer)
 • Een mooi salaris in schaal 8 van de CAO Gemeenten (inschaling op basis van ervaring)
 • De mogelijkheid om parttime bij een mooie gemeente aan de slag te gaan