Log In

QR Code

Leave Your Review

Share This Page

Geolocating...

Directions

Gezondheidszorgpsycholoog

Omschrijving

Werk jij vanuit je passie met cliënten met vooral psychogeriatrische, psychiatrische en somatische problematiek?

Dan heb je een mooie parttime basis voor deze functie als GZ-psycholoog. De GZ-psycholoog speelt in Rotterdam bij ons een grote rol.
Je verricht veel psychosociale interventies, doet psychodiagnostisch onderzoek naar cognitie, stemming en gedrag en geeft adviezen aan verplegend personeel, behandelaren en familie over de benadering van de bewoners.
Je bent als GZ-psycholoog een belangrijke speler binnen het multidisciplinaire team rondom de bewoner en samen met de Specialist Ouderengeneeskunde ben je verantwoordelijk voor het overleg en regie in de behandeling.
Met regelmaat krijg je te maken met Moeilijk en Onbegrepen Gedrag (MOG). Als GZ-psycholoog speel je daarbij een belangrijke rol ten aanzien van integrale analyse en aanpak.
Je neemt deel aan het multidisciplinair teamoverleg en hebt daarin een sturende en adviserende rol. Naast de individuele behandelingen voer je ook groepsbehandelingen uit, begeleid je familie of andere naasten van de bewoner en geef je psycho-educatie.
Verder vind je het als GZ-psycholoog een uitdaging om onderdeel uit te maken van het expertiseteam MOG. Het expertiseteam bestaat uit diverse disciplines (een GZ-psycholoog, Specialist Ouderengeneeskunde, Psychiater, SI-deskundige, verpleegkundige) welke gevraagd kan worden om mee te denken en adviseren bij complexe casussen in de hele zorginstelling.

Voorbeelden van casuïstiek zijn:
Hebben wij juist gehandeld voor en na een agressie-incident van een ouderen bewoner?
Hoe kunnen we deze mevrouw met ernstig aanklampend gedrag en agressie de aandacht en begeleiding geven die ze nodig heeft?
Wat kunnen we doen om deze meneer met dementie en hallucinaties een veilige woonplek te bieden, terwijl hij op een open afdeling woont?

Tevens vind je het leuk om als GZ-psycholoog een grote rol bij de werkbegeleiding en supervisie van het team van (master)psychologen te spelen. Je kan daarnaast worden gevraagd om als werkbegeleider en/of praktijkopleider voor de GZ-opleiding op te treden. Op die manier kan jij een belangrijke rol spelen in het opleiden van toekomstige GZ-psychologen.

Er zijn voldoende mogelijkheden om inhoudelijke zaken te ontwikkelen en innovatief bezig te zijn. De GZ-psycholoog is stevig gepositioneerd binnen de zorginstelling, er wordt gestimuleerd om (ongevraagd) mee te denken met beleidszaken. In deze functie heb je veel vrijheid en wordt er samen gekeken naar een passend takenpakket.
Wij vinden het belangrijk dat de ouderen de zorg krijgen die bij hen past, maar wij vinden het net zo belangrijk dat jij een takenpakket krijgt dat bij jou past!