Log In

QR Code

Leave Your Review

Share This Page

Geolocating...

Directions

Hoofd secretariaat

Omschrijving

Jij bent altijd vrolijk, weet iedereen op zijn of haar gemak te stellen en houdt ervan om alles tot in de puntjes te regelen. Als Office Manager ben je sterk in het organiseren en coördineren van zaken en draait je hand niet om voor HR-gerelateerde werkzaamheden. In deze fulltime functie bieden wij een mooi salaris, 37 vrije dagen en de ruimte om diverse cursussen te volgen.

Functieomschrijving

Als Office Manager ben jij het aanspreekpunt voor alle facilitaire en HR gerelateerde taken en vragen van al jouw collega’s. Jij maakt met veel enthousiasme een fijne plek van ons kantoor en zorgt dat het een nette en representatieve uitstraling heeft voor onze klanten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor op voorraad houden van alle faciliteiten op het kantoor. Ook zorg jij voor de gezellige vrijdagmiddagborrels en de gezamenlijke etentjes, dat de verjaardag van je collega’s niet vergeten worden en dat alle administratieve werkzaamheden up-to-date zijn. Kortom, een veelzijdige baan met veel afwisseling en vaak anders loopt dan vooraf gepland. Jij weet dan ook als geen ander om snel te schakelen tussen de diverse werkzaamheden en prioriteiten te stellen.

Je werkplek

Onze opdrachtgever is een erkende en gecertificeerde installateur op zowel de zakelijke als particuliere markt. Ze houden zich bezig met het ontwerpen en onderhouden van processen en installaties op landelijk gebied. Hun werk betreft o.a. Elektrotechnische installatie, camera installatie en brandmeldinstallatie. Verder renoveren ze installaties in (bestaande) gebouwen en zijn ze actief in de beveiliging en domotica. Dit wordt voornamelijk gedaan in de woningbouw, utiliteitsbouw en zorgbranche.

Functie-eisen

  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring als Office Manager of een soortgelijke functie;
  • Sterke communicatieve vaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je kunt goed overweg met Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

Wij bieden

  • Naast werken vinden wij vrije tijd ook belangrijk en krijg je 24 vakantiedagen + 13 ADV-dagen;
  • Een prachtige baan bij innovatief bedrijf;
  • Zowel fulltime als parttime mogelijk;
  • Een marktconform salaris;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
  • Ruimte om diverse cursussen te volgen;

van nes + plaisier

Wanneer je solliciteert via van nes + plaisier heb jij voorsprong op de concurrentie. Naast jouw CV stellen wij een profiel van je op en vertellen wij onze klant waarom jij dé kandidaat bent voor deze functie. Daarnaast zoeken wij graag actief met je mee in de omgeving naar de baan die bij jou past!

Solliciteren?

Mocht je willen solliciteren op deze vacature, kan dat door te klikken op de ‘solliciteren’ button. Voor vragen kan je contact opnemen met Jasmijn Goud via jgoud@vannesenplaisier.nl of via 0180 82 08 22. Meer weten over onze werkwijze of benieuwd naar andere vacatures binnen de finance & office sectoren? Bezoek onze website www.vannesenplaisier.nl.