Log In

QR Code

Leave Your Review

Share This Page

Geolocating...

Directions

Hovenier

Omschrijving

Introductie
Kom je net van een groenopleiding of wil je die gaan volgen? En zie je werken in de buitenlucht wel zitten? Start als leerling hovenier in het mooie Gaanderen, bij Doetinchem. Dat kan parttime of meteen fulltime, net wat jij wilt en of je groenopleiding wilt doen. Je gaat meteen het diepe in, dus handen uit de mouwen. Maar dat komt dik in orde met het team dat jou alles van het hoveniers vak leert. En je gaat ook nog eens tot € 2.400,- bruto per maand verdienen. Bevalt het jou en ons dan kan je zelfs in vaste dienst komen, da’s lekker starten! Check de volledige vacaturetekst om te lezen wat jij als leerling hovenier kan verwachten en solliciteer.

Wat ga je doen

Als leerling hovenier kom je fulltime of parttime (afhankelijk van jouw voorkeur en of je een groenopleiding volgt) te werken in een team van ervaren en enthousiaste hoveniers. Je krijgt goede begeleiding en zo maak je kennis met het complete hoveniersvak. Echt alles wat een hovenier moet kunnen kan jij je eigen maken. Je leert alles over tuinonderhoud, over tuinaanleg en werken met verschillende tuinmachines. Vanaf de start krijg je als leerling hovenier tijdens het opdoen van praktijkervaring veel vrijheid. Belangrijk, omdat je in het echte werkveld ook vrij moet kunnen zijn in jouw ideeën over bijvoorbeeld de indeling van een tuin. Er komt dus best veel kijken bij zo’n praktijkgerichte opleiding he? Maar maak je geen zorgen. Je bent een leerling hovenier dus we bouwen alles rustig op en je krijgt de tijd om te leren op jouw tempo. Doorgroeimogelijkheden zijn er trouwens genoeg binnen deze organisatie. Wil jij graag je aanhanger rijbewijs halen of andere cursussen volgen dan is dit zeker mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat je veel kunt leren op een plek waar jij je fijn voelt. Zodat je je ontwikkelt van leerling hovenier tot een echte tuinexpert!

Over het bedrijf

Je gaat als leerling hovenier werken bij een hoveniersbedrijf dat vooral in Achterhoek, bij Doetinchem en omgeving de meest prachtige tuinen aanlegt. Naast het aanleggen van tuinen maakt het ook tuinontwerpen en geeft het tuinadvies. En zorgt voor het onderhoud van de aangelegde tuinen. Daarmee ontzorgen ze de tuineigenaren; die hoeven alleen nog maar van hun tuin te genieten, zo is de gedachte. Het bedrijf is al jarenlang een SBB-leerbedrijf, dus bevoegd om leerlingen van groenopleidingen te begeleiden bij het opdoen van vakkennis in de praktijk. Het team van groenvoorzieners dat jou als student begeleidt, doet dit altijd met veel plezier. Dit soort opleidingen is belangrijk, want op deze manier wordt het hoveniersvak altijd op dezelfde manier aangeleerd bij de volgende generatie hoveniers. Mocht jij dus aan de slag gaan als leerling hovenier dan kan je rekenen op goede begeleiding en een bak met kennis en ervaring. Waar je nog veel van aan gaat hebben in jouw verdere loopbaan als hovenier of andere functie in de groenbranche. Jouw collega’s vormen een hecht team en werken iedere dag weer met veel plezier aan gave tuinprojecten.

Wat bieden wij jou

 • Een prima salaris tot € 2.400,- bruto per maand, op basis van 40 uur
 • Leren en werken tegelijk: jouw collega’s zorgen ervoor dat jij het
 • hoveniersvak tot in de puntjes zelf kan gaan oppakken
 • Een fulltimebaan (40 uur per week) of parttime als je een groenopleiding volgt
 • De kans om je te gaan specialiseren in het hovenierswerk waar jouw interesse ligt
 • Behalen van jouw aanhanger rijbewijs
 • Volgens van cursussen op het gebied van groen en hovenier
 • Kans op een vaste baan als je jouw opleiding hebt afgerond

Wat heb je nodig

 • Vmbo-diploma
 • Je bent gestart met een groenopleiding of gaat dit binnenkort doen
 • Met een rijbewijs B(E) maak je meer kans
 • Je bent gemotiveerd om te werken, bent een echte aanpakker
 • Iets leren doe je graag en breng je meteen in de praktijk
 • Je woont in Gaanderen, Silvolde, Doetinchem of directe omgeving

Meer informatie

Ben jij op zoek naar een opleidingsplaats bij een hoveniersbedrijf vlakbij Doetinchem die tijd vrijmaakt om jou goed te begeleiden als leerling hovenier? Als je zin hebt om direct parttime of fulltime aan de slag te gaan in de praktijk, vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. En stellen je graag voor aan deze organisatie. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Stan van Rootselaar via 06- 134 287 02 of mail naar s.vanrootselaar@jigler.nl.

Salarisomschrijving

€1900 – €2400 per maand