Log In

QR Code

Leave Your Review

Share This Page

Geolocating...

Directions

Maatschappelijk werker, specialisatie kinder- en jeugd

Omschrijving

Heb jij al ervaring als hulpverlener of cliëntondersteuner en wil je kwetsbare inwonende jongeren binnen een gemeente met een beperking helpen en ondersteunen? En wil jij je verder ontwikkelen naar expert op specifieke kennis en/of doelgroep? Lees dan snel verder!

Wij zoeken met enige regelmatig Consulenten Jeugd in de regio’s Arnhem, Nijmegen of Rivierenland (parttime of fulltime)

Jouw functie
Als expert in het sociaal domein zal je, in samenwerking met andere professionals en vrijwilligers, in een gemeente (binnen het sociaal team) werken aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners (0-100 jaar) in het werkgebied. Hierin ben je met name gericht op de groep inwoners met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problematiek en/of een chronisch ziekte. Je hebt specialistische kennis en vaardigheden over deze doelgroep en/of de problematiek en je vult de generalist aan waar dat nodig is.

Je verheldert hulpvragen, waarbij je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoners vooropstelt. Je bent zelfstandig en denkt en handelt vanuit het belang van jouw cliënt, daarbij houd je ook rekening met de maatschappelijke en gemeentelijke belangen. Je bent in staat om met tegengestelde belangen te werken en kunt daarin de juiste afweging maken. Met jouw kennis over wet- en regelgeving leid je, waar nodig, toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Je draagt bij aan de participatie van inwoners door hun netwerk te versterken en werkt daarbij samen met partners in het sociaal domein.

Je biedt collectieve ondersteuning door het opzetten en/of geven van cursussen en trainingen aan de specifiek genoemde doelgroepen of hun naasten. Het inzetten van (sociale) digitale middelen zal daarin steeds meer een rol krijgen om de inwoners zelfstandigheid en regie te geven. In deze rol als Consulent heb je een eigen caseload. De functie biedt veel vrijheid, een grote mate van zelfstandigheid waarbij je intensief samenwerkt met diverse partners (denk aan de gemeente, GGD en GGZ).

Heb je interesse dan ontvangen we graag je sollicitatie. We nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.